Korona-virus aiheuttaa rajoituksia ja muutoksia arkipäiväämme ja tilanne elää tiuhaan tahtiin koronan eri leviämisaaltojen mukaan. Nyt erilaisten rajoitusten alla ollaan eletty jo lähes vuoden verran, kun keväällä 2020 Korona-virus levisi myös Suomeen.

Vuosi on pitkä aika ja rajoitusten kanssa tulee oppia elämään myös oman toimintakykyä ylläpitävän harjoittelun osalta. Osa harjoituksista voidaan tehdä muualla kuin salilla, mutta valmennuksen ja hyvän ohjelmoinnin sekä tehokkaan ja henkisesti motivoivan toimintaympäristön merkitystä harjoittelun laatuun ei kuitenkaan kannata vähätellä. Mikäli vuoteen ei päästä harjoittelemaan saliympäristössä tehokkaasti, on selvää, että toimintakyky laskee ja harjoittelurutiiniin on vaikea päästä jälleen kiinni. Siksi onkin tärkeää, että harjoittelu myös saliympäristössä pystytään ylläpitämään.

Harjoittelu ei saa kuitenkaan lisätä koronan leviämistä, joten meidän, salin ylläpitäjinä, ja sinun, salin käyttäjänä, tulee tehdä kaikkemme, että harjoittelu tiloissamme on turvallista ja riski viruksen leviämisestä on mahdollisimman pieni.

Alusta asti olemme ohjeistaneet toiminnassa täällä salilla ja mukauttaneet ohjeistusta aina ajankohtaisten tietojen valossa.

Erityisen tärkeää on, että me kaikki noudatamme ja kunnioitamme näitä ohjeita.

Ohjeet salilla toimimiseen:

 1. Ei tulla salille, mikäli olo on vähääkään oireinen
 2. Pidetään etäisyydet toisiin treenaajiin ja poistutaan salilta aina oman tunnin jälkeen
 3. Pysytään vain omassa treenitilassa, johon on tehty paikkavaraus
 4. Käytetään kasvomaskia aina muualla kuin treenatessa
 5. Pestään huolellisesti kädet, kun saavutaan ja poistutaan salilta
 6. Desinfioidaan kaikki treenivälineet, joihin ollaan tunnin aikana koskettu
 7. Vältetään pukuhuoneita ja suihkuja, mikäli se on mahdollista

 

Toimenpiteet salin toiminnan mukauttamiseen:

 • Valmennusryhmien ryhmäkoot ovat pienennetty huomattavasti normaalista
 • Tunnit lopetetaan aiemmin, jotta välineiden desinfiointi ehditään suorittamaan
 • Poistuminen tunnilta ohjeistetaan eri ovesta, mistä saavutaan treenitilaan
 • vapaaharjoitteluajat ovat jaettu 1,5 tunnin spotteihin eri tiloihin
 • eri tiloihin on tilan koon mukaan rajoitettu osallistujamäärä myös vapaaharjoitteluun
 • tilojen siivousta on tehostettu ja lisätty
 • salille on hankittu uusi viruksia ja bakteereita tappavaa käsidesivaahtoa annosteleva Sterizar– automaatti sisääntulopaikalle
 • Kasvomaskeja on laitettu asiakkaille saataville sekä Aviro Wearin valmistamia antimikrobiosia kasvomaskeja on otettu myyntiin

Mitä tulee tehdä, jos todetaan tartunta?

Olemme laatineet myös toimintasuunnitelman siltä varalta, jos tiloissamme käy henkilö, jolla todetaan Korona-virustartunta. Näemme asiakasjärjestelmästämme, milloin kyseinen henkilö on ollut salillamme ja missä tilassa. Näemme myös kaikki, jotka ovat olleet samaan aikaan samassa tilassa. Tämän jälkeen ilmoitamme välittömästi kyseisille henkilöille, että heidän tulee asettua omaehtoiseen kotikaranteeniin. Lisäksi ilmoitamme Espoon Tartuntatautiyksikköön, jotta he ovat tietoisia tilanteesta. Tällaisia tapauksia on sattunut CrossFit -tunnillamme kaksi – marraskuussa 2020 ja tammikuussa 2021. Kummassakaan tapauksessa ei syntynyt salillamme jatkotartuntoja ja saimme kiitosta Tartuntatautiyksiköstä nopeasta toiminnastamme. Viestimme myös näistä tapauksista kaikille jäsenillemme avoimesti.

Mikäli käyt treeneissä ja sinulla todetaan esimerkiksi seuraavana päivänä Korona-virustartunta, on erityisen tärkeää, että olet talkoissa mukana ja ilmoitat siitä meille mahdollisimman pian. Voimme näin toimia ripeästi, eivätkä muut pääse levittämään tautia. Tärkeää on myös, että jokaisella treenikerralla ilmoittaudut tunnille tai oikeaan treenitilaan boksimme asiakaspäätteellä.

Kiitos treenaajillemme vastuullisuudesta

Huomaamme, että treenipaikkamme on teille jäsenille tärkeä ja etenkin näin etätyöaikana henkireikä. Olemmekin saaneet teiltä paljon erilaisia ehdotuksia toimintamme mukauttamiseksi näinä aikoina. Taudin leviämisen ennaltaehkäisemiseksi olemmekin mm. siivouksen lisäämisen lisäksi tehneet treenitiloihimme ja pukuhuoneisiin vastikää viruksia ja bakteereita tappavan Sterizar -kuivasumutuksen, kts. video ohessa. Iso kiitos kaikista ehdotuksista ja siitä, että olette toimineet tiloissamme vastuullisesti!

Vaikka tartuntatautilakiin tehtiin juuri muutos, niin uskomme, että meillä on aidosti hyvät lähtökohdat pysyä auki isoissa 1500 neliön tiloissamme, kunhan toimimme vastuullisesti. Valmentajamme ohjeistavat ja muistuttavat toimintatavoistamme maskit päässä tottakai ja sinä muistat nuo yllämainitut ohjeet. Kaiken kaikkiaanhan CrossFit -salillamme toimiminen on näin Korona-aikanakin THL:n ohjeistuksienkin valossa erittäin turvallista.

Tervetuloa treeneihin jatkossakin!